We believe that education is the epitome to improve social and economic development of Malaysians for poverty eradication and to equip mankind with critical thinking skills and tools to help themselves and their loved ones.

OBJECTIVES OF YAYASAN BANK RAKYAT

• Build and improve the standard of education of Malaysians consistent with the National Education Policy and Education Act 1961 from time to time without prejudice to the main goal of the establishment of the Foundation to provide scholarships and financing to to poor Malaysians regardless of race, religion, ethnicity and qualification to further their studies at IPTA/IPTS.
  • Maintain and manage the provision of scholarships or loan financing to poor Malaysians regardless of race, religion, ethnicity and those who are qualified and have been admitted or taking courses for the master's degree or advanced master's degree considered by the Foundation to be eligible for scholarships or loans for the purpose of their studies at IPTA/IPTS.
  • Provide and manage educational assistance in the form of scholarships or financing / loans (including tuition fees and cost of living) to poor Malaysians regardless of religion, ethnicity and those who are qualified and studying at IPTA / IPTS or any educational institution in the state which will be decided from time to time.
  • Provide services to manage, administered and collect financing / loan payments provided.
  • Provide assistance to all poor Malaysians regardless of race, religion, and ethnicity and in general, those who are disabled and underprivileged.
  • Make charitable contributions to any individual, body or organisation as part of carrying out social responsibilities approved by the Director-General of the Inland Revenue Department of Malaysia (IRB).

OBJEKTIF YAYASAN BANK RAKYAT

• Membina dan meningkatkan taraf pendidikan rakyat Malaysia konsisten dengan Polisi Pendidikan Nasional dan Akta Pendidikan 1961 dari masa ke semasa tanpa prejudis kepada matlamat utama penubuhan Yayasan untuk memberi biasiswa dan pembiayaan kepada rakyat Malaysia yang miskin tanpa mengira bangsa, agama, keturunan dan berkelayakan untuk melanjutkan pelajaran di IPTA / IPTS.
  • Menjaga dan menguruskan perihal urusan pemberian biasiswa atau pembiayaan pinjaman kepada rakyat warganegara Malaysia yang miskin tanpa mengira bangsa, agama, keturunan dan yang berkelayakan dan yang telah diterima masuk atau yang sedang mengikuti kursus bagi peringkat sarjana atau ijazah sarjana lanjutan yang difikirkan oleh Yayasan layak menerima biasiswa atau pinjaman bagi tujuan pengajian mereka di IPTA / IPTS.
  • Menyedia dan menguruskan bantuan pendidikan berbentuk biasiswa atau pembiayaan / pinjaman (termasuk yuran pengajian dan kos sara hidup) kepada rakyat warganegara Malaysia yang miskin tanpa mengira agama, keturunan dan yang berkelayakan serta sedang menuntut di IPTA / IPTS atau mana-mana institusi pendidikan di dalam negeri yang akan diputuskan dari masa ke semasa.
  • Menyediakan perkhidmatan mengurus, mentadbir dan memungut bayaran pembiayaan / pinjaman yang diberikan.
  • Memberikan bantuan kepada semua rakyat warganegara Malaysia yang miskin tanpa mengira bangsa, agama, keturunan dan yang berkelayakan umumnya yang kurang upaya dan tidak berkemampuan dari segi kewangan.
  • Memberi sumbangan amal kepada mana-mana individu, badan-badan atau pertubuhan sebagai menjalankan tanggungjawab sosial yang diluluskan oleh Ketua Pengarah Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDN).

Get in Touch

ADDRESS: